Yangın Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım
Yangın Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım
Blog Article
Müstacel çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan önemli öneme malik bir yapı elemanıdır.
Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere mevla olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının diğer bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini esenlar.
Antrparantez, sertifikalı yangın bapsı fiyatları farklıdır. Bununla baş başa muamele adımları ekseriyetle şunları sineerir:
l Yangın esnasında tutuşmaz. Alaz almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.
Kötü intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Binalarda makul standartlarda mahal alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları karınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 saksılığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu partner standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Montaj sürecinde yöntem olarak tüm kurallara orantılı şekilde yerleştirilen uslu kanatlı yangın bapsı, dışarı sağlıklı açılacak şekilde kullanılır.
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık binalıp bu noktadan dunya eğimi 50 dereceden henüz aşkın olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olanaklı değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.
Ciddi sınıftaki alışverişyerlerinde bile insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak için çift kanatlı yangın kapısı yeğleme edilebilir.
Firmaların umumi olarak infaz yöntemi; Apartmanların Akak Odası aksamından birer yangın merdiveni bapsı harisarak; zirda mevcut Garaj yerine Yangın Çıkış Kapısı iniş karınin Demirden merdiven imalatı yapmaktadırlar.
Hassaten yalnızca katlı strüktürlarda da yangın çıkışı behemehâl bulunmalıdır. Birgani yerde rağmenıza çıkmış olsa da başkalıkına varamadığımız yangın bapsı dayanıklı üretilmiş olmalıdır. Böylecene yangın durumlarında kendimizi ve üstımızdakileri güvenli alana hızla tahliye etmiş olabilelim.
Hızlı Erişim: Baplar kolaylıkla açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya malik olmalıdır. Bu sayede evgin durumlarda tahliye aksiyonlemleri dizi bir şekilde gestaltlabilir.
Yangın baplarında ivedi durumlarda dâhilen hariçarı dosdoğru devinim lügat konusu olduğu midein, insanoğluın panik bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve sav konusu harekete izin vermesi gerekir.
Yangın kapılarını peyda benimsemek karınin kullanılan elektromanyetik tutucular ve bütünleşmiş kötü dedektörleriyle kapı kilidini heveslimanın ayrı ayrı varyasyonları vardır. Buna misal şekilde kapıları kilitli uğramak kucakin kendiliğinden kullanımlı kilitler mevcuttur.